Internet algemeen

Catering ABC

Als je bezig bent met het plannen van een groot feest, komt er heel wat kijken om er het perfecte evenement van te maken. Heb je de juiste locatie gekozen? Past het concept bij een eventueel thema? Hoe zit het met de verlichting en welke toegangs- en parkeermogelijkheden zijn er voor de gasten?  Een evenement is niet alleen een uitstekende gelegenheid voor jou en je gasten of klanten om te netwerken. Maar ook een heel persoonlijk visitekaartje. Daarom is het des te belangrijker dat je op die grote dag een perfecte service en een zorgeloos totaalpakket biedt en je gasten laat zien hoezeer je hen waardeert. Maar hoe vind je eigenlijk de perfecte cateringservice en wat moet de moderne cateraar van vandaag bieden?

Als perfecte gastheer zorg je voor je gasten, voer je een gecultiveerd gesprek, let je op non-verbale signalen en het welzijn van de aanwezigen. Natuurlijk wil je ook zelf van de avond genieten en je niet voortdurend zorgen maken over het aanvullen van eten en drinken. Om je gasten je volle aandacht te kunnen geven, is het raadzaam een cateringservice in te huren om voor het fysieke welzijn van de aanwezigen te zorgen.

Welke diensten biedt de cateraar?

Let bij het kiezen van een cateringservice op de aangeboden diensten, want een moderne cateraar levert niet alleen eten en drinken, maar ook de volledige aankleding en bediening ter plaatse.

Niet alle catering is hetzelfde. Let goed op welke diensten je verwacht en wat het cateringbedrijf kan bieden.

Partyservice

Het verschil tussen een klassieke partyservice en een cateringdienst voor evenementen ligt in de omvang van de diensten. Als je een informeel feest in familieverband organiseert en je behoefte hebt aan pizza, soep en broodjes, dan is het waarschijnlijker dat je een partyservice bestelt.

Evenement catering

Evenementcatering is zogezegd de topklasse van cateringdiensten. Het is niet ongewoon dat cateraars in dit segment zeer professioneel moeten zijn en uitstekende diensten moeten verlenen, zoals kelnerservice en cateringconcepten, naast voedsel van hoge kwaliteit. Traiteurs van evenementen moeten vaak bestellingen in heel Nederland tegelijk afwerken. Dit vereist meestal dat de cateraar op verschillende locaties met eigen keukens aanwezig is.

Welke gerechten?

Het kiezen van het juiste eten voor de gasten maakt een heel bijzonder statement. Dus hier moet je goed overwegen wat je wilt serveren en in welke vorm. Bij de meeste cateringbedrijven heb je meestal de keuze uit verschillende menu-vormen. Denk aan een lopend buffet, fingerfood, front cooking, menu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *