Internet algemeen

Pinterest inzetten voor je marketing? Doen!

Denk je erover Pinterest in te gaan zetten als marketingkanaal? Als je het op een goede manier aanpakt, kan het gebruik van Pinterest voor je bedrijf veel voordelen met zich meebrengen. Wat zijn die voordelen dan precies? Je leest het hieronder.

Word beter vindbaar

Wil je goed vindbaar zijn op bepaalde zoekwoorden, dan is Pinterest erg geschikt. Je kunt makkelijker hoog in de zoekresultaten op Pinterest komen dan op Google. Zorg er uiteraard wel voor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt; hierop zullen mensen op Pinterest zoeken in het zoekveld. Deze zoekwoorden zul je op verschillende plekken toe moeten passen om zo goed mogelijk gevonden te worden, bijvoorbeeld in je profiel, als titel voor je pin en op je bordomschrijving. 

Een directe link toevoegen

Maak je gebruik van Pinterest voor je bedrijf, dan kun je een link toevoegen aan iedere pin die direct naar jouw website leidt. Op andere social media kanalen kan dit nogal eens een probleem zijn, het toevoegen van een link wordt daar al gauw als iets negatiefs gezien, waardoor je post minder mensen bereikt. Gelukkig is dit bij Pinterest niet het geval. Nog een reden dus om Pinterest marketing toe te passen. Wil je hier hulp bij? Een bedrijf als Brandfirm online marketing helpt je graag!

Pins verlopen niet

Plaats je een pin, dan hoef je niet bang te zijn dat deze maar heel even bezoekers trekt. Doordat mensen je pins op kunnen slaan en ook met behulp van bepaalde zoekwoorden bij jouw pins terecht kunnen komen, zal de content die je plaatst zelfs na jaren nog bezoekers kunnen trekken. Het maakt dan ook echt niet uit hoeveel volgers je hebt: zelfs met een klein aantal volgers kun je nog bezoekers naar je site lokken. Dit komt omdat mensen door middel van het zoekveld bij jouw content terechtkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *