Uncategorized

Slaapkamer dilemma: voor welke vloer kies je?

Ga jij binnenkort je slaapkamer veranderen? Naast het bed en de raambekleding is de grote sfeerbepalende factor toch wel de vloer. Wil je lekker warme voeten als je uit bed stapt, of vind je de uitstraling van steigerhouten planken geweldig en zorg je voor die warme voeten met pantoffels?

De laatste jaren is er naast de standaard vloerbekledingen een nieuwe speler bijgekomen, een gietvloer. Daar vertellen we je in dit artikel meer over.

Warme voeten met een gietvloer

Nu zullen een hoop mensen verwachten dat je voor warme voeten als je uit bed stapt toch echt vloerbedekking nodig hebt, maar met een gietvloer heb je ze ook.

Een gietvloer voelt van nature al aangenaam en warm aan en dit warme gevoel kun je natuurlijk nog versterken met vloerverwarming. Als je kiest voor een gietvloer op polyurethaan basis, is deze ook licht elastisch en dat voel je als je erover loopt. Het veert licht mee onder je voeten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld harde plavuizen.

Eenvoudig schoonmaken

Tapijt is mooi, maar het is helaas wel een grote stofvreter. Zeker onder je bed hoopt het stof zich op en je kunt het niet makkelijk verwijderen. Er blijft altijd stof achter tussen de pollen van het tapijt. Als je last van je luchtwegen hebt, is tapijt dus niet de beste keuze op de slaapkamer. Uitschieten met je romantische ontbijt op bed kan met tapijt ook lang vervelende plekken achterlaten. Koffie en sapvlekken krijg je niet makkelijk weg en zo blijft je ontbijt iets te lang hangen.

Met een gietvloer heb je hier allemaal geen last van, het is erg makkelijk en hygiënisch schoon te maken. Stofzuigen en af en toe dweilen zijn genoeg. De gietvloer is waterdicht, dus vloeistoffen trekken er niet in en als je gevoelig op de luchtwegen bent is het ideaal dat je ook met nat de vloer af kunt doen. Het is niet voor niks dat gietvloeren ook gekozen worden in ruimtes waar hoge eisen aan de hygiëne gesteld worden.

Dus, ga jij binnenkort je slaapkamer stylen? Onthoud dan zeker de gietvloer tip uit dit artikel!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *