Interieur

Let op deze punten als je een cv-ketel gaat aanschaffen

Dreigt jouw cv-ketel ieder moment kapot te gaan? Niets is zo vervelend als terecht komen onder een koude douchestraal of in de hele winter moeten bibberen. Of een ander vervelend gevolg van een kapotte cv-ketel: hij vreet ontzettend veel energie. En dat terwijl je nu juist beter op het milieu let. De hoogste tijd om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. Maar waar let je dan op? In deze blog vertellen we je meer over belangrijke aspecten die komen kijken bij deze grote aanschaf. Op die manier kan jij de beste keuze maken voor jouw woonsituatie en wensen.

Maak de juiste keuze en loop geen risico

Een verouderde cv-ketel zorgt meestal voor hogere energiekosten dan nodig is. De nieuwe hr-ketels zijn tegenwoordig veel efficiënter dan oude ketels. Met een nieuwe ketel in combinatie met een nieuwe generatie circulatiepomp ben je in staat om tot 75% te besparen op je energiekosten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de gloednieuwe cv-ketel die het best getest is: de Intergas Xtreme 36 CW5. Zo wordt je investering zeker de moeite waard dus. En nu hebben we het nog niets eens gehad over het risico dat je loop als je te lang wacht met het kopen van een nieuwe cv-ketel. Er is een verhoogde kans op rookgaslekkages of het ontstaan van koolmonoxide bij slijtage. Super gevaarlijk in je woning!

Welke cv-ketel is geschikt voor mij?

Bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel moet je kijken naar de warm water levering  (CW-waarde) en het gewenste vermogen van verwarming (uitgedrukt in kW). Je kiest dus op basis van hoeveel warmte en warm water er geleverd moet worden in jouw woning. Dit hangt af van het type woning, de grootte van jouw woning en hoe goed deze is geïsoleerd. Als voorbeeld: een oud vrijstaand huis verliest veel meer warmte dan een modern rijtjeshuis en heeft daardoor meer vermogen nodig. Benieuwd in welke categorie jouw huis valt? Hier een richtlijn voor het bepalen van het benodigde vermogen:

Inhoud woning → vereiste capaciteit

  • 250 tot 425 m³ → 18kW
  • 425 tot 625 m³ → 24kW
  • 625 tot 900 m³ → 30kW
  • 900 tot 1.075 m³ → 45kW

Hier kun je daarnaast op letten bij de aankoop van een ketel:

  • stilheid
  • energiezuinigheid
  • formaat 
  • rendement
  • levensduur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *