Uncategorized

Welke babykleding is essentieel?

Ben je in verwachting en krijg je binnen een paar maanden een kindje dan is het belangrijk om goed na te denken welke babykleding je in huis moet hebben. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent en daarom hebben wij een paar belangrijke aspecten op een rijtje gezet.

Wat heb je echt nodig?

Voordat je kind is geboren is het al handig om een aantal standaard dingen in thuis te hebben. Na de geboorte kan je dit uitbreiden. Babykleding dat sowieso handig is:

  • 7 rompertjes
  • 4 setjes kleding
  • Een paar mutsjes
  • Een vestje en een jasje
  • 2 slaapzakjes

Dit is een basis die handig is. Wanneer je er niet van houdt om dagelijks kleding te wassen is het handig als je van alles iets meer haalt zodat je altijd schone babykleding in huis hebt.

Kledingmaat

Veel mensen hebben geen idee wat voor maat kleding een baby nou precies heeft. De maat van jouw kind is afhankelijk van het postuur van de pasgeboren baby. De meeste baby’s dragen de eerste weken maat 50/56. Wanneer er wordt verwacht dat je baby klein of juist een beetje forst wordt kan je kiezen voor een maatje kleiner of groter.

Wat zit fijn?

Het is de eerste weken belangrijk dat een baby zich prettig voelt in de kleding die hij draagt. Brede, zachte en soepele kleding zijn voor veel baby’s de favoriet. Het is belangrijk dat de kleding gemakkelijk aan- en uit te trekken is en voor het kind fijn is om in te slapen.

Waar koop ik de babykleding?

Tegenwoordig zijn er steeds minder fysieke babywinkels. Babykleding is nog verkrijgbaar in winkels als de HEMA en de wibra, maar het online aanbod is een stuk groter. Zoek online naar babykleding en doe inspiratie op bij merken zoals feetje en z8. Ook kan je deze kleding direct bestellen want de voorraad is vaak groter als in een echte winkel.

Dus bereid je goed voor en haal de leukste babykleding nu al in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *