Vrije Tijd

Hoe overleef je de eerste keer sauna?

De eerste keer naar de sauna is natuurlijk erg spannend. Je stelt je namelijk letterlijk volledig bloot en dat is natuurlijk even wennen. Dit heeft wel een reden. Vooral in de sauna is het de bedoeling dat je goed transpireert. Je badkleding kan dit tegengaan en je zweet tegenhouden. Dit is veel minder fijn dan wanneer je helemaal naakt bent. Mocht je echt niet naakt willen gaan dan kun je natuurlijk ook gewoon alsnog naar badkledingdag gaan en ook dan zul je een erg ontspannende dag hebben.

Een goede voorbereiding zorgd voor rust

Het scheelt in ieder geval een hoop als je goed bent voorbereid. Neem daarom altijd een handdoek, badjas en slippers mee als je naar de sauna gaat. Het is ook wel handig om je spullen makkelijk te herkennen. Het makkelijkste is om een unieke handdoek te gebruiken in plaats van een witte, hetzelfde geldt voor je andere spullen. Ook kun je de spullen nog voorzien van een naamplaatje om er zeker van te zijn dat ze niet per ongeluk worden meegenomen.

Hygiëne, natuurlijk erg belangrijk

Doe vooraf al je sieraden af om het zo hygiënisch mogelijk te maken. Daarnaast kun je alvast gaan harsen om een goed verzorgde bikinilijn te hebben. Er zullen echter ook genoeg mensen zijn die dit niet doen, dus het is geen vereiste. Let er wel op dat je Niet vlak van te voren harst, want dan is de huid nog erg geïrriteerd en kan het onprettig aanvoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *