Interieur

Welke raamdecoratie past bij mij?

Op gebied van raamdecoratie heb je erg veel keuze. Er zijn verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld, jaloezieen, plisségordijnen, vouwgordijnen en rolgordijnen. Soms is het lastig om te kiezen welke soort raamdecoratie nou het beste bij jou en je huis past. In dit artikel bespreken we verschillende soorten raamdecoratie zodat je hopelijk beter een keuze kan maken.

Jaloezieen

Jaloezieen hebben verschillende voordelen. Het grootste voordeel is misschien wel dat je zelf de lichtinval kunt bepalen. Wil je meer lichtinval, dan draai je gewoon de lamellen verder open en als je minder licht wilt, draai je ze meer dicht. Daarnaast hebben jaloezieen een luxe en warme uitstraling. Dit geldt vooral voor Houten jaloezieen. Bovendien houden houten jaloezieen de warmte vast in de winter, en isoleren ze goed in de zomer. Ze zijn ook makkelijk in het onderhoud, je kan ze eenvoudig afstoffen. Jaloezieen kun je goed combineren met hanggordijnen. Relatief gezien zijn houten jaloezieen wel duurder dan bijvoorbeeld rolgordijnen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn vaak goedkoop en makkelijk te krijgen. Je kunt ze zelf op maar maken door er een stukje af te zagen en te knippen. Rolgordijnen kun je in verschillende kleuren en designs kopen. Bovendien zijn ze makkelijk in het gebruik. Je kunt ze voor bijna alle soorten ramen gebruiken. Ook voor schuine ramen zijn ze ideaal. Een nadeel is dat ze een wat goedkope uitstraling hebben. Ook zijn ze niet zo makkelijk schoon te maken.

Hanggordijnen

Hanggordijnen hebben een luxe uitstraling. Ze isoleren je woning goed. In de winter houden ze warmte vast en in de zomer houden ze warmte buiten. Ook zijn ze goed voor de akoestiek van je woning. Zonder hanggordijnen kan het een beetje kil klinken in een woning. Daarnaast vinden veel mensen hanggordijnen erg mooi. Je kan ze in verschillende kleuren en materialen krijgen. Wel zijn ze moeilijker schoon te houden dan bijvoorbeeld jaloezieen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *