Fashion,  Interieur

Shoptips: kindje op komst

Verwachten jij en je partner op korte termijn een kindje? Dan moet er veel geregeld worden. Er zijn veel items die handig zijn om aan te schaffen voordat de baby geboren wordt. Wij zetten een aantal belangrijke dingen voor je op een rijtje.

Kleding voor de baby

Allereerst heb je natuurlijk kleding nodig voor je kindje. Een pasgeboren baby heeft maat 50-56. Het is ook handig om alvast wat maat 62 aan te schaffen. Maat 50-56 is meestal voor de eerste twee maanden passend. Je hebt minimaal zes rompertjes nodig voor je baby. Daarnaast heb je vier paar sokjes nodig. Bovendien heb je een jasje en mutsje nodig, ook als het zomer is. Je hebt 3 truitjes en 3 broekjes nodig en één of twee boxpakjes. Kies voor katoenenkleding, dit is het fijnst voor het babyhuidje

Verzorging

Naast kleding, heb je ook spullen nodig voor de verzorging van je kindje. Om te beginnen heb je natuurlijk luiers nodig. Luiers kun je online in grote hoeveelheden bestellen, dit is vaak goedkoper dan in de winkel. Bestel de kleinste maat. Daarnaast heb je vochtige billendoekjes nodig. Het is handig om minimaal 10 pakken in huis te hebben. Een potje sudocreme heb je nodig tegen rode billetjes. Daarnaast heb je hydrofiele washandjes, spuugdoekjes, milde zeep en shampoo en een fopspeen nodig. Als je borstvoeding geeft is het handig om 2 voedingsbeha’s en zoogkompressen aan te schaffen. Bij flesvoeding heb je zuigflesjes en een maatkan met deksel nodig. Een luiertas is ook handig om van te voren in huis te hebben.

Meubels

Op gebied van meubels heb je uiteraard een wiegje nodig. Hier moet je een matrasje bij kopen van ongeveer 50 bij 80 centimeter. Als het kindje wat ouder is heb je een ledikantje nodig. Hierbij hoort een matras van meestal 90 bij 120 centimeter

Praktische zaken

Bovendien zijn er een aantal praktische zaken die je moet regelen. Vooral als je in de grote stad woont, is het handig om je baby gelijk in te schrijven op de wachtlijst van een basisschool en een BSO. Bij bso amsterdam west en kinderopvang amsterdam west kun je kindjes al vanaf 2 maanden inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *